Hvornår er det man skal benytte sportmassage eller sportsskadesterapi?

Jeg har fået lavet lidt grafik med farvede døre til at forklarer hvornår man skal benytte en sportsterapeut.

Light_GreenGRØN DØR
Du har en sund muskulatur, du oplever ikke nogle problemer og har normal “god” ømhed efter dine træningspas eller konkurrence.

Her vil massagen være til at holde din muskulatur smidig og fleksibel, til forebyggelse af skader, samt optimere din restitution.

Det anbefales at planlægge en massage på samme måde som du planlægger din træning og kost, det kunne være f.eks. hver 3. uge i forhold til din træningsmængde, samt et par dage op til et større stævne og et par dage efter.

Light_YellowGUL DØR
Du er begyndt at opleve en ømhed (som ikke er den “gode” ømhed efter en god træning), en stivhed i dine muskler og sener, eller ondt et specifikt sted som f.eks. lige under knæskallen.

I første omgang skal du huske at strække ordentlig ud, og du kan også bruge en foam roller eller massagebolde til at løsne op.

Dernæst komme til mig hvor jeg med massage og sportsskadeterapi vil løsne muskulaturen.

Her vil jeg anbefale at vi sammen aftaler et behandlingsforløb sammen med et par trænings forslag, så du igen vil komme til “Grøn dør”.

Light_RedRØD DØR
Du har en akut skade eller har for længe ikke reageret på din krops signaler og måske derfor fået en kronisk skade, så skal du konsultere din respektive fysioterapeut og/eller din læge.

Når du har fået af stillet en diagnose, så kan jeg igen være behjælpelig med at afstresse din muskulatur vedr. din skade, og kan også ved hjælp af akupunktur fremskynde kroppens egen helingsprocess.

VIGTIGT: Lyt efter din krops signaler og reager herefter.

Dette kan også benyttes ved ikke sportsrelaterede skader/skavanker som spændingshovedpine, myoser, ondt i lænden osv.

Læs mere om sportsterapi.
Læs mere om sportsmassage.