Behandling Musearm

Hvad er Musearm

En musearm er på mange områder kroppens reaktion efter ens håndled, fingre, arm skuldre – faktisk hele ens overarm – har været udsat for en længerevarende belastning. Denne belastning sker ofte i forbindelse med en kontinuerlig brug af computertastatur og mus over en lang periode. Mange ansatte, som sidder på kontor, får i løbet af et arbejdsliv symptomer på musearm, som kan være ekstra hæmmende.

Hvad er symptomerne på en musearm?

Har man først fået musearm, kan det – som tidligere nævnt – have betydning for hele overarmens motoriske færdigheder. Typisk får man smerter i håndled, arm og fingre, ligesom musearm kan resultere i en snurren på fingre og fingerspidserne. Smerterne er som udgangspunkt ikke farlige, men alligevel skal man være påpasselig, hvis smerten ikke forsvinder efter et par dage. Her skal man være ekstra opmærksom, hvis ikke smerten ikke aftager ved hvile, eller hvis man har decideret føleforstyrrelser.Man skal også altid huske på undgå at lave for mange af de sammen bevægelser i løbet af en arbejsdag.  

Hvad kan man selv gøre?

Som udgangspunkt skal man søge læge, hvis man kan nikke genkendende til de førnævnte symptomer. Men før man tager kontakt til sin læge, kan man med fordel ændre på ens arbejdsstilling. Personer, der rammes af musearm har som regel haft en forkert arbejdsstilling, hvorfor man her i første omgang kan ændre radikalt i måden, man normalt arbejder på. I det følgende gives eksempler på såkaldte ergonomiske tiltag, som kan være med til forebygge og behandle tilfælde med musearm:

  • Musemåtte. Får man en musemåtte, så kan den være med til at skabe støtte til håndleddet og dermed være forebyggende overfor musearm.
  • Stående arbejdsstilling. De fleste kontorborde kan i dag nemt justeres i højden, hvorfor det anbefales at man varierer sin position til også at være stående.
  • Let aktivitet i løbet af arbejdsdagen. Det kræver ikke meget mere end at gå ud efter kaffen eller tag trappen i stedet for elevatoren.

 

Masssage mod musearm

Er man ramt af musearm, så kan massage som redskab være oplagt til at løse lidt op i de anspændte muskler. Ved massage frigives yderligere nogle hormoner, som også er medvirkende til at skabe de helt rigtige betingelser for hurtigere heling. Derudover smidiggøre massagen væv i de muskler, som er ramt af musearm.

Relateret artikler

Boost healingprocessen…

Book en tid i dag!

Sportsmassage fra Sportsterapeuten giver dig

  • Ro i kroppen
  • Professionel behandling
  • Genopretter muskel balancen
  • Øger blodgennemstrømningen
  • Forbyggende mod skader
  • Høj service