Skadesterapi
Sportsterapeuten er primært tiltænkt fysisk aktive personer indenfor sportens verden, men kan uden problemer overføres til alle andre smerte- og skadesproblematikker i hverdagen.
Priser:
1. aftale kr. 550,-
herefter priser fra kr. 350,-
Tider:
20, 30, 40 og 50 min.
Terapi-klippekort er for at give dit et overblik over den samlet økonomi, så der ikke er nogle uforudsete udgifter og der spares pr. behandling.
Klippekort:
3 x behandlinger, 5% rabat
5 x behandlinger, 10% rabat
10 x behandlinger, 15% rabat
Vigtigt:
Vi tager ikke henvisninger med mindre du har fået dispensation fra din sundhedsforsikring.
Skadesterapien bruges til at behandle specifikke problematikker og muskelspændinger. I skadeterapien er det en helhedsorienteret behandling, hvor der tages hensyn til hele kroppen. Ofte er symptomet ikke ensbetydende med det også er selve problemet.
Har du ondt i f.eks. lænden, skal årsagen måske findes et helt andet sted i kroppen. Det vigtigste er at finde hvor problemet kommer fra, og behandle ud fra det. Sportsterapeuten vil tage udgangspunkt i din hverdag og historie, som har skabt din skadesproblematik, for at finde ud af hvilken behandlingsform der passer bedst til dig.
Skadeterapien hjælper imod stort set alle former for overbelastningsskader ved starte kroppens egne helingsproceser, samt aflastning af de forskellige muskler, sener og led.
Til Skadesterapi-behandlingerne vil der blive brugt alle “værktøjer i værktøjskassen”; sportsmassage, shockwave, laser-terapi, sportsakupunktur, triggepunkter, PNF-udspænding, TENS/EMS mm., oftest som kombination og dem som er mest hensigtsmæssige i forhold til at få løst din skadesproblematik.
Se “værktøjskassen” længere nedere på siden.
Der findes ingen ”hurtig kur”, og du skal være indstillet på, at du skal gennem et behandlingsforløb før der ses/mærkes og der opnås det bedste resultat.
– Akut Skade, er en skade under 14 dage, anbefales det med ca. 3 behandlinger inden for den første uge.
– Subakut Skade, er en skade er under 3 måneder, anbefales det med ca. 5 behandlinger, med 1-2 behandlinger pr. uge.
– Kronisk Skade, er en skade over 3 måneder gammel, anbefales det med ca. 10 behandlinger, med 1 behandling om ugen.
Det kan variere efter den enkelte skade og dens omfang.
Til 1. aftale er der afsat 40 min., hvor der er afsat tid til din problematik og historik. Efter endt behandling aftaler vi sammen det videre forløb og hvilken behandlings-tid og hvilke behandlings-“værktøjer” der passer til netop dig og din skadesproblematik.
Du kan læse mere om de forskellige behandlings-teknikker længere nede på siden eller deres respektive sider under menuen “Behandlinger”.
God for:
– Idrætsrelaterede problematikker: løberknæ, springerknæ, tennisalbue, golfalbue, fibersprængning, inflammation i skinneben mm.
– Hverdagsrelatede problematikker: ondt i ryggen, spændte skuldre og nakke, hold i nakken, musearm, lændeproblemer mm.
“Værktøjskassen”, behandlingsteknikker ved skadeterapi.
Sportsmassage er en fysiologisk massage med dybdegående tryk, som ikke kun er til idrætsfolk som navnet siger, men for alle som belaster deres muskulatur ved at dyrke sport, udføre daglige arbejdsbelastninger, stresset arbejdsdag m.m.… eller bare ønsker en god massage “med tryk på”.
Sportsmassage hjælper imod alle former for muskelspændinger i nakke, skuldre, arme, ryg, lænd, sædemuskler og ben, imod myoser, infiltrationer, inflammation mv. ved at øge blodgennemstrømningen og tilføre ilt og næringsstoffer, samt af udskille affaldsstofferne.
Sportsmassage kan også vælges som en selvstændig behandling.
Beskrivelse på vej…
Beskrivelse på vej…
Akupunkturen der beknyttes kaldes også for sportsakupunktur, triggerpunktsakupunktur eller muskulær akupunktru, og er behandling af muskulære problematikker i bevægeapparatet og har en markant smertestillende effekt.
Sportsakupunktur får musklerne til at slappe af og fremskynder kroppens egen helingsproces ved inflammationer (betændelse).
Yderst effektivt ved skader som løberknæ, springerknæ, golfalbue, tennisalbue, achillesseneinflammation, skinnebensinflammation, muskulære overbelastninger, frossen skulder m.m.
Akupunktur indgår kun i “Skadeterapi” og som en selvstændig behandling.
TENS (Transkutan elektrisk nerve stimulation) og EMS (Elektrisk muskel stimulation), ved begge typer behandling behandles der med små elektroimpulser.
TENS, som er nerve stimulation, er derfor særligt velegnet til smerte behandling. Der arbejdes med meget små og hurtige impulser som stimulerer nerverne og derved aflaster smerte i berørte områder. TENS-behandlinger har god effekt hvor der er inflammation (betændelse) ved tilhæftninger mellem sene og knogle, som f.eks. skulderskader, hælspore, skinnebens-inflammation og achillessene smerter.
EMS, som er muskel stimulation, behandler musklen med lidt kraftigere impulser i et langsomt tempo. Dette gør at musklen trækkes sammen og afslappes 30-80 gange i sekundet hvilket giver en massage-lignende tilstand. EMS bruges til at varme trætte og stive muskler op, inden manuel behandling.
TENS/EMS behandling indgår kun i “Skadeterapi”.
Der er triggerpunkter i hele kroppen, de er “kortlagt” og det er de samme punkter der benyttes til sportsakupunkturen.
Triggerpunkter bruges som et led i massagen og akupunturen, og er en af de mest succesfulde behandlinger når muskulaturen er overspændt.
Når man aktivere et triggerpunkt frigives der hormonerne endofin og kortisol. Triggerpunkter kan have referencepunkter til andre dele af kroppen og det kan føles som en nål stikkes ind og give kulde eller varme fornemmelser.
Denne service indgår både i “Skadeterapi” og “Sportsmassage”.
Også kendt som “trylle-tape”, har flere forskellige virkningsområder, den forbedrer blodgennemstrømning, dæmper muskel-spændinger, samt aktiverer og aflaster muskler, sener og led.
Som en ny “behandling”/service, kan du bestille en tid, og få hjælp til at påsat en tape.
Kinesiologi-Tape indgår i “Skadeterapi” og som selvstændig behandling.
PNF beyder “Proprioceptiv Neuromuskulær Fascilitering”-stræk, også kaldet “hold-slap-af-metoden”, hvor man først laver modstand af en muskel og derefter laver en statisk udspænding af musklen. Hele sekvensen gentages flere gange.
Ved PNF udnytter man det man kalder den post isometriske relaksationsfase. Det vil sige, at efter en isometrisk kontraktion af en muskel, følger en større relaksation af musklen og dermed en større evne til at udspænde musklen.
PNF behandling indgår kun i “Skadeterapi”.
Er massage af fodens zoner og forbedring af fx immunforsvaret, fordøjelsen og energiniveauet. Der bruges den originale og oprindelige zoneterapi, udviklet af den amerikanske læge William Fitzgerald og videreudviklet af fysioterapeuten Eunice Ingham.
Der er fokus på kredsløbet, fordøjelsen, hormoner, immunforsvaret og balance i nervesystemet, at få ro i kroppen og dens systemer, så den aktive krop kan fungere bedst muligt.
Sportszoneterapi får musklerne til at slappe af og fremskynder kroppens egen helingsproces, og hvor der frigives kroppens egne homoner som sit eget morfinstof, endorfin, og kortisol.
Sportszoneterapi indgår kun i “Skadeterapi”.